۱۲ فروردین علاوه بر رفراندوم تاریخی ملت ایران و رای قاطع آری به نظام جمهوری اسلامی، سالروز یک اتفاق به یادماندنی و ماندگار در تاریخ صنعت کشور نیز هست.
در چنین روزی در سال ۱۳۶۸ با حضور مقام معظم رهبری در دوره مسئولیت ریاست جمهوری، تولید رسمی شرکت فولاد خوزستان به میزان یکصدهزار تن شمش آغاز شد تا دوازده فروردین ترجمان گام های استوار خودکفایی و استقلال اقتصادی کشور هم باشد.
این اتفاق مبارک علیرغم شرایط دشوار جنگ تحمیلی ۸ ساله و حملات چندباره رژیم بعثی عراق به این کارخانه و خسارت های ناشی از آن، نویدبخش تحولی بزرگ در تولید فولاد کشور شد. رخدادی که روز به روز نشانه های بیشتری از این تحول بر همگان عیّان شد.
در حالی که ظرفیت اسمی اولیه این شرکت یک و نیم میلیون تن شمش فولاد در سال بود که طی دهه نخست فعالیت آن تا سال ۱۳۷۷ بدست آمد، اما طرحهای توسعه شرکت و همزمان با تولید به گونه ای برنامه ریزی و اجرا شد که علیرغم تحریم ها و فشارهای سنگین دشمنان ایران اسلامی، اینک پس از چند فار توسعه ای جایگاه مهمی در خودکفایی اقتصادی کشور در صنعت پیشران فولاد کسب کرده است و خود را آماده تحقق هدف بلند تولید ۱۳.۶ میلیون تنی در سال در افق ۱۴۱۰ می کند.
۳۵ سال از روز تاریخی افتتاح رسمی مجتمع فولاد خوزستان می گذرد و اینک این شرکت، دومین قطب تولید فولاد کشور است و به عنوان پیشران صنعت فولاد کشور شناخته می شود. در دو سه سال اخیر توسعه فعالیت های شرکت در مسیری هدفمند و برنامه ریزی شده حرکت نموده و با افتتاح فولادسازی شادگان، استخراج محصول در معدن خواف، افتتاح مگامدول زمزم ۳، اجرای برنامه های زیر ساختی محیط زیستی و دیگر سرمایه گذاری های بیش از چهل همتی، جهش تولید را که همواره کلیدواژه ی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده را لبیک گفته و به همگان ثابت کرده است که با عزم و اراده انقلابی، خودباوری، مدیریت علمی، همگرایی و هم افزایی نیروهای متخصص بومی و دوراندیشی و آینده نگری می توان ستون های رشد اقتصادی و رونق تولید را برافراشت و بذری که ۳۵ سال قبل کاشته شد ثمراتی شیرین و اثرگذار برای اقتصاد کشور عزیزمان بدنبال داشته باشد.