یک هزار و ۸۹۵ هکتار کلزا در مزارع «آیشی» کشت و صنعتهای هشتگانه توسعه نیشکر کشت شد اما کشت این محصول استراتژیک در سال زراعی جاری، روندی افزایشی داشته و به بیش از ۲ هزار و ۳۴۰ هکتار رسیده است.
سرسبزی نیشکر در کنار شکوفههای زردرنگ مزارع کلزا، چشماندازی دلنواز در آخرین روزهای فروردین در واحدهای نیشکری به تصویر کشیده و سرود زیبای رشد تولید را در آستانه عید خجسته فطر، سر داده است.
به گزارش روابطعمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، در سال زراعی گذشته، یک هزار و ۸۹۵ هکتار کلزا در مزارع «آیشی» کشت و صنعتهای هشتگانه توسعه نیشکر کشت شد اما کشت این محصول استراتژیک در سال زراعی جاری، روندی افزایشی داشته و به بیش از ۲ هزار و ۳۴۰ هکتار رسیده است.
تلاش برای رشد تولید همگام با شعار سال
کشت دانه روغنی کلزا در واحدهای نیشکری در وضعیت مطلوبی قرار دارد و پربارتر از همیشه در حال برداشت است. مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی به این بازدهی خوب اشاره کرد و بیان داشت، این شرکت در کنار نیشکر و تولید شکر، کشت سایر محصولات از جمله کلزا را در دستور کار قرار دارد.
توسعه «اشتغال محلی» یکی از اهداف کشتهای غیرنیشکری از جمله کلزا در کنار کشت نیشکر است که به گفته دکتر عبدعلی ناصری، با گسترش این کشتها، اشتغال منطقه در کنار تولید، تقویت میشود.
وی افزود، تلاش توسعه نیشکر در سال مزیّن به «رشد تولید» این است که از همه ظرفیتهای نیشکری برای تحقق این شعار و حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی استفاده کند.
کُلزای نیشکر امیرکبیر در ایستگاه برداشت
کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر، اولین واحد نیشکری است که مزارع کلزای آن در وسعتی ۱۶۰ هکتاری، در ایستگاه برداشت قرار گرفته و برداشت این دانههای روغنی نسبت به سال گذشته، افزایش ۱۰ درصدی داشته است.
در همین زمینه، مدیرعامل این شرکت گفته است که با توجه به بازدهی مطلوب محصول در مزارع آیشی این کشت و صنعت پیشبینی میشود در سال جاری ۳۲۰ تُن با راندمان ۲ تن در هکتار، دانه روغنی کلزا برداشت شود.
عملیات برداشت کلزا در واحد نیشکری امیرکبیر تا هفت روز ادامه دارد و به گفته منصور همداننژاد، بهکارگیری روشهای صحیح کاشت، آبیاری مناسب، کنترل آفات و علفهای هرز و همچنین برداشت مکانیزه این کشت، عامل مؤثر افزایش عملکرد کلزا در این شرکت است.
در زراعتهای غیرنیشکری، بقایای گیاهی سوزانده نمیشود و کارشناسان با علم بر مفید بودن آن برای بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی خاک و نیز کاهش اثرات زیستمحیطی، آنها را با ادوات مناسب کشاورزی با خاک مخلوط میکنند.
کشتهای غیرنیشکری در اراضی آیشی، کاهش مصرف سموم کشاورزی با کنترل علفهای هرز و آفات نیشکر را به دنبال دارد و کشاورزی پایدار نیز در سایه آن، محقق میشود.