اخبار ویژه

گام‌های بلندی که نیشکر برای رونق جوامع محلی برداشته است؛ سهم صنایع‌دستی خوزستان از سفره شیرین نیشکر مدیر روابط عمومی و اموربین الملل پتروشیمی مارون به عنوان مدیر کمیته روابط عمومی خانه مطبوعات استان خوزستان منصوب گردید آقای خاص پتروشیمی های ایران امین امرایی مدیر عامل پتروشیمی مارون چراغ یوتیلیتی ها گزارش تصویری از اولین همایش یوتیلیتی های پتروشیمی های کشور به میزبانی شرکت «پتروشیمی مارون» بزرگ‌ترین سرمایه فولاد خوزستان نیروی انسانی متخصص و متعهد است پویش بزرگ کارگران ایران برای انتخاب دکتر جلیل مختار به عنوان وزیر پیشنهادی تعاون،کار و رفاه اجتماعی کارگران، در سال ۱۴۰۲ بیش از چهل رکورد تولید در فولاد خوزستان جابجا شد برگزاری مراسم عزاداری ۵ هزار نفری در قلعه چنعان با حمایت شرکت فولاد اکسین ضریب بهره‌وری فولاد خوزستان در سال گذشته ۹۵ درصد بود دکتر امین امرائی مدیر برتر استراتژیک و مرد سال صنعت پتروشیمی کشور در سال ۱۴۰۲ شد  در دومین جشنواره ملی حکمت،فولاد اکسین خوزستان به عنوان واحد منتخب معرفی شد

7
۱۶ آبان ۱۴۰۲ دیروز اینجا شوره‌زاری بود بی‌جنبشِ برگی؛

نیشکر ریه تنفسی خوزستان؛ پمپاژ سالانه ۹۰۰ هزار تُن اکسیژن به طبیعت

  • کد خبر : 2775
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۵
نیشکر ریه تنفسی خوزستان؛ پمپاژ سالانه ۹۰۰ هزار تُن اکسیژن به طبیعت

دیروز اینجا شوره‌زاری بود بی‌جنبشِ برگی، امروز، عظمت اردوی نی‌ها، هراس در دلِ توفان‌های ویرانگر افکنده و سواران نی، شِکوه خود را، در آیینه‌ی دشتِ سبز، به تماشا ایستاده‌اند. این محصولِ پربرکت، بهاری دل‌انگیز در گستره دشت خوزستان درافکنده و نیشکرهای سرسبز که آوازه‌ شیرینی‌شان همچون قامت‌شان بلند است، سخاوتمندانه خود را وقف طبیعت کرده‌اند. […]

دیروز اینجا شوره‌زاری بود بی‌جنبشِ برگی، امروز، عظمت اردوی نی‌ها، هراس در دلِ توفان‌های ویرانگر افکنده و سواران نی، شِکوه خود را، در آیینه‌ی دشتِ سبز، به تماشا ایستاده‌اند.

این محصولِ پربرکت، بهاری دل‌انگیز در گستره دشت خوزستان درافکنده و نیشکرهای سرسبز که آوازه‌ شیرینی‌شان همچون قامت‌شان بلند است، سخاوتمندانه خود را وقف طبیعت کرده‌اند.

این روزها که فصل، فصلِ برداشت نیشکر است، همهمه پرندگان در دل کشتزارهای شیرین نیشکر، موسیقی طبیعت را در جوار «اقلیم زیبا و خورشید خطرخندش» می‌نوازد و در جنبش ساق و برگ‌ها، آینده‌ای شیرین را زمزمه می‌کند.

این پرنده‌های نغمه‌سرا، در مسیر کشتزارها، در کنار دروگرهای نیشکر پرواز کرده و قطعه‌ای از زیبایی‌های بی‌شمار خوزستان را به تصویر می‌کشند.

جذب سالانه ۵۰۰ هزار تن دی‌اكسيد كربن

حتما تعجب می‌کنید اگر بدانید کشتزارهای زیبا در دلِ خوزستان، «سطح سبزی» معادل ۲۵ برابر مساحت سومین شهر وسیع کشور، ایجاد کرده و هر هکتارش سالانه ۴۰ تن اکسیژن به طبیعت پمپاژ می‌کند؛ این کشتزارها مثل ریه‌های خوزستان عمل می‌کند و سالانه ۵۰۰ هزار تن دی‌اكسيدكربن از محيط جذب و ۹۰۰ هزار تن اكسيژن پمپاژ می كنند.

اهمیت این رقم‌ها، با یک مقایسه‌ سرانگشتی، بیشتر مشخص می‌شود: هر یک از ما در سال، ۲۰۰ کیلوگرم اکسیژن نیاز داریم و در عین حال، ۱۸۰ کیلوگرم دی‌اکسید‌کربن با بازدم خود، پس می‌دهیم.

در عین حال، نیشکر حکمِ یک کمربندِ سبز و یک دیواره‌ دفاعی بزرگ در مقابل ریزگردها دارد و با گستره‌ سبز در زمین‌های بایر و کانون‌های ریزگرد، نقش بسزایی در تلطیف هوای منطقه و مهار گرد و غبار دارد و زيستگاهی امن برای حيات وحش به وجود آورده است.

نیشکر، یک زیست‌گاه طبیعی

گسترش فضای سبز از سوی توسعه نیشکر، سبب تنوع زیستی حیات وحش و گونه‌های مختلف پرندگان در منطقه شده است. در بین مزارع که حرکت می‌کنید انواع پرندگان ریز و درشت مثل دیدمک، حواصیل، گاوچرانک، دراج و شبگرد مصری را که همیشه میهمان نیشکرها هستند خواهید دید و اگر کمی خوش شانس باشید خرگوش، خارپشت، شغال‌ها، گرازها و گربه‌های وحشی را هم می‌توانید ببینید.

مزارع عظیم و زیبای نیشکر و آبراهه‌ها، برکه‌ها و آبگیرهایی که در مجاورت این صنعت به وجود آمده، امروز به زیست‌گاه طبیعی هزاران موجود زنده تبدیل شده و مناظری زیبا از چرخه طبیعت ایجاد کرده‌ است.

این‌ها فقط یک گوشه از شاهکار محیط‌زیستی گیاه نیشکر است که در کنار کاشت بیش از چهار میلیون درخت، تصفیه خانه‌های پساب صنعتی، احیای تالاب شادگان، گازسوز کردن کارخانه‌ها و… کام طبیعت را شیرین کرده و موجب شده عنوان صنعتِ سبز را از آنِ خود نماید.

 

لینک کوتاه : https://havaybana.ir/?p=2775

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.