وقتی وارد شهرستان ایذه میشوید، یکی از مهمترین نقاطی که از طرف مردم بومی به شما معرفی میشود، بخش سوسن است، طبیعتی بکر و سرسبز که چشمان هر بیننده ای را به خود جلب میکند.
از شمال غربی ایذه که به سمت دهستان پیان حرکت کنید، پس از طی کردن حدود ۳۰ کیلومتر بالای یک تپه بلند میرسید که مشرف بر دشت سوسن است.
رودخانه خروشان کارون از وسط این دشت زیبا عبور و آن را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم میکند، کوههای اطراف به همراه باغها و مزارع سر سبز، یک منظره خیال انگیز را به همگان هدیه میکند.
نیمی از گردشگرانی که ایذه را برای مسافرت انتخاب میکنند، هدفشان عزیمت به سوسن است، بافت روستایی بکر در این بخش یکی از جاذبه های زیبای این منطقه است.
مرکز دهستان سوسن غربی، روستای ترشک است که به خاطر وجود گل های نرگس معروف شده است، سوسن شرقی حدود ۱۱ هزار نفر جمعیت را در دل خود جای داده است، روستای پلکانی مهرنان در کنار روستای لولو با مردمانی مهمان نواز از مهمانان پذیرایی میکنند.
روستاهای ده شیخ و ده ثریا به واسطه باغات فراوان و زیبا به بهشتی در دل خوزستان مبدل شده اند، روستای پلکانی ده ثریا را میتوان زیباترین نقطه سوسن غربی نامید، در اکثر روستاهای سوسن کشت برنج به صورت سنتی رواج کرد و سوغات اصلی این منطقه نیز برنج سوسن است.
دهستان سوسن شرقی با مرکزیت روستای جنگه، یکی از نقاط بکر و دست نخورده خوزستان محسوب میشود زیرا اکثر کسانی که عازم سوسن میشوند به زیباییهای دشت سوسن بسنده کرده و از سفر به ارتفاعات سوسن غربی باز میمانند.
سوسن شرقی شامل روستاهای جنگه موسوی، فالح، ممبین، آببید و شیمن و چندین روستای دیگر است که طبیعتی بکر و دست نخورده دارد، آبشار زیبای روستای شیمن قطعا چشمهای طبیعتدوستان را به خود خیره خواهد کرد.
روستای شیمن یکی از روستاهایی است که قطعا از دیدن آن پشیمان نخواهید شد، آبشارهای زیبا ، جنگل های بلوط و شالیزارهای برنج به همراه کوههای سر به فلک کشیده زیبایی های شیمن محسوب می شود.
سوسن شرقی برای کسانی که عاشق طبیعت وحشی، بکر و دست نخورده است، یک مقصد گردشگری کاملا ایدهآل محسوب میشود، جنگلهای بلوط یکی از زیباییهای این مناطق است، بهترین فصل برای عزیمت به سوسن، اواخر زمستان، بهار و تابستان است.