اخبار ویژه

گام‌های بلندی که نیشکر برای رونق جوامع محلی برداشته است؛ سهم صنایع‌دستی خوزستان از سفره شیرین نیشکر درخشش کارکنان پتروشیمی مارون در یازدهمین دوره مسابقات فرهنگی ورزشی کشور *۳ کلنگ‌زنی بی‌حاصل وزارت نیرو در ایذه/سهم صفر درصدی منطقه از طرح ۵۵۰ هزار هکتاری/مردم در کنار دریاچه سد دبه به‌دست به‌دنبال آب هستند!* بخشی از نطق جالب امروز دکتر فرشاد ابراهیم‌پور نماینده مردم منطقه در مجلس پتروشیمی مارون صدرنشین کسب سود خالص در پتروشیمی های بورسی خالق «صد دانه یاقوت» در اختتامیه شکرستان ادبی؛ مصطفی رحمان‌ دوست در جشنواره شکرستان چه گفت؟ / پایان کار یک جشنواره شیرین هفته‌ی نکوداشت شاهین‌شهر؛  در هوایِ تعلیق  شرکت پتروشیمی مارون بانی نوسازی و تجهیز زندان شهرستان بندر ماهشهر می‌شود. مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت: تولید یک میلیون تنی شکر در راه است آغاز چهارمین جشنواره ملی نیشکر در دیار طلای سبز گزارش تصویری اردوی راهیان نور دانش آموزان بسیجی سه دهه تولید و توسعه و پایبندی به حفظ محیط زیست؛ پتروشیمی مارون رکوردهای تولید صادرات را جابجا کرد

7

از نظر تولید و فروش محصولات؛ پتروشیمی مارون در لیست بهترین شرکت‌های شیمیایی بورسی قرار گرفت

  • کد خبر : 3667
  • 11 اردیبهشت 1403 - 17:49
از نظر تولید و فروش محصولات؛  پتروشیمی مارون در لیست بهترین شرکت‌های شیمیایی بورسی قرار گرفت

بررسی گزارش‌های مالی پتروشیمی مارون در سال گذشته حکایت از آن دارد که این شرکت همواره سعی در حفظ ثبات تولید خود داشته است و جزو بهترین‌ها در لیست شرکت‌های بورسی قرار گرفت. به گزارش ایلنا، تحلیل‌های تخصصی عملکرد پتروشیمی مارون در سال ۱۴۰۲، حکایت از این دارد که: پوشش ۱۰۷ درصدی ظرفیت تولید اسمی […]

بررسی گزارش‌های مالی پتروشیمی مارون در سال گذشته حکایت از آن دارد که این شرکت همواره سعی در حفظ ثبات تولید خود داشته است و جزو بهترین‌ها در لیست شرکت‌های بورسی قرار گرفت.

به گزارش ایلنا، تحلیل‌های تخصصی عملکرد پتروشیمی مارون در سال ۱۴۰۲، حکایت از این دارد که: پوشش ۱۰۷ درصدی ظرفیت تولید اسمی در سال ۱۴۰۲ این شرکت، این موضوع را ثابت می‌کند که این مهم در شرایطی به وقوع پیوست که برخی از واحدهای تولیدی مارون در ابتدای سال گذشته به صورت ناگهانی دچار حریق و از کار افتادگی شدند.

ماجرا از این قرار است که  کمپرسور واحد الفین مارون در ابتدای سال گذشته دچار حریق و در نهایت منجر به توقف در تولید این پتروشیمی شد. همین موضوع سبب شد تا این پتروشیمی به مدت ۷۰ روز وارد پروسه اورهال شود و ناخواسته از برنامه‌های تولید و فروش خود عقب بماند.

اما با تدبیر امین امرایی، مدیرعامل مارون باوجود توقف تولید ۷۰ روزه در ابتدای سال، در ۶ ماهه دوم سال ورق برگشت و این پتروشیمی در لیست بهترین شرکت‌های شیمیایی بورسی از نظر تولید و فروش قرار گرفت. رشد و سرعت تولید در مارون به حدی افزایش پیدا کرد که امرایی، مدیر جوان این پتروشیمی توانست رکوردهای تولید در ادوار گذشته را شکسته و رکورد جدیدی را به نام خود و مدیران جوانش به ثبت برساند. در چرخه‌ی ۱۷ سال‌ی تولید پتروشیمی مارون، ثبت رکورد ۹۷/۶ درصد، در مردادماه ۱۳۹۷ بالاترین رکورد تولید به حساب می آمد؛ اما ریسک پذیری بالای مدیران مارون در آورهال ۷۰ روزه ی بهاره ی ۱۴۰۲ که علیرغم پیچیدگی‌ها؛ منجر به رفع گلوگاه‌های فرایندی تولید شرکت گردید؛ تا جایی که در نهایت این شرکت موفق شد رقم تولید ۱۴۰۲ را به بالای ظرفیت اسمی دو میلیون و ۱۴۳ هزار تن با ثبت  تولید ۲ میلیون و ۳۰۱ هزار تن و ثبت رکورد ۱۰۷ درصد برساند.

وضعیت تولید و فروش نیم‌سال دوم ۱۴۰۲ مارون

برای محاسبه رقم تولید و فروش شرکت در ۶ ماهه دوم سال‌های گذشته، کافیست رقم تولید و فروش ۶ ماهه سال مذکور از ۱۲ ماهه همان سال کم شود. نمودار زیر وضعیت تولید و فروش پتروشیمی مارون را در ۶ ماهه دوم سال‌های گذشته نشان می‌دهد. همان‌طور که مشخص است، پتروشیمی مارون در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ توانست رکورد تناژ تولید بازه زمانی نیم‌سال دوم دو سال اخیر خود را بشکند.

پتروشیمی مارون در لیست بهترین شرکت‌های شیمیایی بورسی قرار گرفت

تولید و فروش پتروشیمی مارون

 

به طوری که مقدار تولید این شرکت در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ توانست مقدار تولید خود را نسبت به نیم‌سال دوم ۱۴۰۱ حدود ۲.۷ درصد افزایش دهد و این عدد را از یک میلیون و ۳۵۳ هزار تن به یک میلیون و ۳۸۹ هزار تن برساند.

رشد مقدار تولید مارون در فروردین

همان‌طور که گفته شد تناژ تولید پتروشیمی مارون در نیم‌سال دوم ۱۴۰۲ نسبت به بازه زمانی مشابه سال‌های گذشته افزایش داشته است. جالب است گفته شود که این روند در فروردین امسال نیز تکرار شد؛ به طوری که تناژ تولید این شرکت در اولین ماه از سال جاری نسبت به فروردین سال گذشته ۳.۴ درصد افزایش داشت و به ۲۴۲ هزار تن رسید.

رشد حجم فروش پتروشیمی مارون در ۶ ماهه دوم ۱۴۰۲

از آنجایی که حجم تولید پتروشیمی مارون در نیم‌سال دوم ۱۴۰۲ افزایش یافت، شرکت توانست مقدار فروش خود را نیز در این دوره بالا ببرد و افزایش ۴.۶۲ درصدی در تناژ فروش خود به عمل آورد. به نحوی که مقدار فروش این شرکت از ۹۶۰ هزار تن در نیم‌سال ۱۴۰۱ به یک میلیون و پنج هزار تن در ۶ ماهه دوم ۱۴۰۲ رسیده است. نمودار زیر تغییرات حجم فروش بازه زمانی نیم‌سال دوم سال‌های اخیر را نشان می‌دهد.

پتروشیمی مارون در لیست بهترین شرکت‌های شیمیایی بورسی قرار گرفت

رشد فروش پتروشیمی مارون

 

افزایش درآمد پتروشیمی مارون در ۶ ماهه دوم ۱۴۰۲

طبق گزارش‌های مالی پتروشیمی مارون، این شرکت توانست در نیم‌سال دوم سال گذشته عملکرد تولید و فروش خود را بهبود ببخشد؛ همین موضوع سبب شد تا درآمد حاصل از فروش شرکت در این دوره افزایش قابل توجهی داشته باشد. به نحوی که درآمد پتروشیمی مارون از ۱۷ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان در ۶ ماهه دوم ۱۴۰۱ با جهش ۴۳ درصدی به ۲۴ هزار و ۸۸۱ میلیارد تومان رسیده است.

بهبود عملکرد فروش شرکت در نیم‌سال دوم سبب شد تا درآمد سالانه این شرکت نیز در مدار صعودی قرار گیرد. به طوری که درآمد سالانه پتروشیمی مارون از ۳۳ هزار و ۱۵۹ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ با افزایش ۱۱.۲۱ درصدی به ۳۶ هزار و ۸۷۵ میلیارد تومان رسید.

پتروشیمی مارون در لیست بهترین شرکت‌های شیمیایی بورسی قرار گرفت

افزایش درآمد پتروشیمی مارون

 

آنالیز عملکرد تولید اسمی مارون در صنعت پتروشیمی به کمک هوش مصنوعی

طبق آنالیز تیم انرژی پرس بر اساس داده‌های پتروشیمی‌های بورسی در مقایسه و روند تولید مارون بر اساس ظرفیت اسمی در مقایسه با دیگر پتروشیمی‌ها به کمک هوش مصنوعی متوجه می‌شویم که در فروردین ماه در کل صنعت پتروشیمی ایران، مارون در رتبه نخست جای داشت اما به دلیل حادثه آتش‌سوزی در ابتدای اردیبهشت ماه سال قبل و اورهال ناخواسته ۷۰ روزه این پتروشیمی عملا از گردونه رقابت حذف  و جای خود را به پتروشیمی های دیگر مانند غدیر، خراسان و شیراز که عملکرد بهتری از نظر تولید اسمی در ماه بعدی داشتند داد. پس از پایان اورهال و برگشت مارون به تولید همان طور که در تصویر بالا ملاحظه می‌کنید پس از گذشت چند ماه پتروشیمی مارون در آبان ماه توانست خود را به لیست ده پتروشیمی بالای تولید اسمی خود برساند.

اما این پایان کار نبود و پس از گذشت چند ماه و تولید تجمعی از ابتدای سال سرانجام طبق آخرین آمارها پتروشیمی مارون در اسفند پس از پتروشیمی های غدیر و بوعلی توانست با کسب رکورد تولید ۲ میلیون و ۳۰۱ هزار تولید اسمی با ۱۰۷ درصد، رتبه سوم پتروشیمی های ایران را کسب کند.

باید پذیرفت که ریسک پذیری امین امرایی در ماجرای آتش‌سوزی کمپرسور واحد الفین شرکت پتروشیمی مارون و تعمیر اساسی آن با تکیه بر جوانان و دانش بومی رمز موفقیت طلایی این مدیر برای این بحران عجیب باید دانست! در صنعت پتروشیمی هر مدیری می‌داند توقف ۷۰ روزه تولید چه آسیب جدی به برنامه‌ریزی های شرکت در تحقق برنامه تولید خواهد زد اما با هوشمندی مدیران پتروشیمی مارون این اتفاق با پایان خوب و ثبت رکود تولید اسمی به کام سهامداران این پتروشیمی ارزش آفرین به پایان رسید.

باید دید امرایی و تیمش برای سال جاری چه برنامه‌ای دارند. با توجه به نزدیک شدن به اورهال مارون در انتهای اردیبهشت باید چشم انتظار ثبت رکوردهای بیشتر در مارون به سود سهامداران با افزایش و تولید و درآمد در این پتروشیمی بود.

پتروشیمی مارون در لیست بهترین شرکت‌های شیمیایی بورسی قرار گرفت

نوار زرد رنگ عملکرد تولید پتروشیمی مارون را از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا اسفند ۱۴۰۲ به نمایش می‌گذارد.

 

 

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://havaybana.ir/?p=3667

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.